Dutch Quarterton Cup 2013

Geschiedenis

Quartertonners

1967 - 1996 In deze periode functioneert de quartertonclass als een van de succesvolste zeilklassen die er wereldwijd is. Bijna alle beroemde ontwerpers van nu zij ooit gestart met het ontwerpen van quartertonners. Ook veel succesvolle zeilers hebben in deze klasse gezeild met winnende racers. Een aantal jaren geldt de kwarttonnerklasse als het officieuze wereldkampioenschap offshore sailing.

 

2005 - heden In deze periode is in Engeland de succesvolle revival van de quartertonclass in volle opkomst op de Solent. Beroemde boten en winnaars vanuit het verleden zijn weer raceklaar gemaakt en dit mondt uit in deels semi professioneel zeilcircuit. The Itch van Berry Aarts uit Vinkeveen is de eerste Nederlandse deelnemer, de Freres-sur-mer van Theo en Andre Bakker sluit aan in 2012.

Aanloop Dutch Quartertoncup 2013

Het Dutch Quarterton Sailing Team van Theo en Andre Bakker en Berry Aarts zijn vanaf maart 2013 volop aan het zeilen met de quartertonners en dromen van een Nederlandse Quarterton Cup. In het naseizoen sluit de Hylke Steensma (eigenaar kwartonner Pure Vida en o.a. organisator Poly Classic) aan die zijn organisatie-ervaring aanwendt om  e.e.a. een boost te geven.